Vilken boll ska jag välja?

Ammunition (6mm)finns i olika vikter. Olika viktklasser har olika för och nackdelar. Ett vapen har alltid en individuell karaktär och därför är det god idé att pröva olika viktklasser för att finna den som passar ditt vapen samt din spelstil bäst! En faktor som påverkar kulans bana genom luften är vindförhållande. Ju mer vind desto tyngre kula bör du ha! Nedan följer en generell beskrivning av vanliga viktklasser.  

0.20g är en vanlig kula som används till otrimmade bössor samt vid inomhusspel. Kulan ger maximal utgångshastighet men med en låg anslagsenergi. Går långt vid vindstilla förhållande men blir lätt påverkad vid vind. Vanlig kula för understödsvapen som skjuter stora mängder och där en hög eldhastighet är önskvärt. 0,20g kulan används med fördel även till pistol.

0,23g är en kulvikt som kan betraktas som en allround kula. Funkar bra både inomhus och utomhus. Mindre känslig för vind än 0,20g men lägre anslagsenergi än tyngre kulor. Används för vapen med trim från M100 och uppåt. Fungerar bra till pistoler som har lite högre utgångshastighet eller drivs med kolsyra/red gas.

0,25g används framförallt vid utomhus skytte. Ger låg utgångshastighet men hög anslagsenergi. Slår bättre igenom t ex täta lövverk.

Ammunition finns i olika färger där vit är den vanligaste. Andra färger än vit äger egenskapen att de ej syns när de flyger igenom luften. Detta kan vara en fördel då motståndarna ej kan se varifrån kulan kommer och därför kanske inte vet var motståndaren exakt befinner sig. Mörkfärgade kulor kräver dock väl inställda riktmedel. Till nybörjaren rekommenderas vita kulor till dess att skytten lärt sig sitt vapens karaktär.

När vi pratar om trim-gränser/utgångshastighet för vapen utgår vi alltid från 0,20g kula. Det är viktigt att  välja en högkvalitativ kula. Den ger mindre avlagringar i pipan och håller en högre precision. Sämre kvaliteter kan gå sönder i vapnet, i magasinet, eller t om fastna i pipan.

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan