Magasin i Airsoft

Det finns generellt sätt tre typer av magasin. Samtliga är fjäder drivna vilket betyder att en fjäder/fjäderbleck trycker upp kulorna i vapnet.

Standard magasin. Ca 50-70 kulor. Fördel är att kulorna inte skramlar i magasinet vid förflyttning. Nackdel att de oftast inte rymmer så många kulor. Pistol magasin räknas oftast till denna grupp. Standard magasin laddas med laddrör eller sk snabbladdare. Vissa arrangerade spel har krav som innebär att inga andra typer av magasin är tillåtna.

Highcap. Denna grupp av magasin rymmer stora mängder kulor. Utrustad med en lucka där man häller i kulorna. Det finns en fjäder mekanism med ett hjul som man skruvar på för att spänna fjäder innuti. När man spelar med denna typ av magasin skall man ha som regel att alltid skruva efter varje eldgivning. Då vet man att man inte får eldavbrott p g a att fjädern ej är spänd. Nackdel är att kulorna ligger löst inuti magasinet och kan skramla. Magasinet skall vara i upprätt läge när fjädern spänns.

Midcap. Har blivit ett mycket vanligt magasin som rymmer från 90-150 kulor. Precis som i standard magasin så ligger kulorna i ständig press från fjädern vilket gör att det inte skramlar! Laddas med snabbladdare.

Ofta har understödsvapen elektriskt drivna highcap. Dessa rymmer då stora mängder kulor och har en elmotor som trycker upp kulorna.

När du är ny i sporten och innehar en grundutrustning så brukar magasin vara en av de första saker som man köper extra av. Tänk på att vissa arrangerade spel ej tillåter Highcap och ibland inte heller Midcap. Du får en mycket roligare men också mer utmanande upplevelse om du spelar med magasin som tvingar dig att ladda om oftare!

Samtliga magasins typer bör då och då underhållas sparsamt med silikonspray. Pistolmagasin har ett större behov av underhåll än AEG magasin och bör förvaras med lite gas i sig.

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan