Att välja väst?

I grund och botten är det oftast plånboken som sätter gränsen och det som leder fram till valet av stridsväst. De allra flesta börjar med en komplett väst eller stridssele. Efter något års användning går man oftast över till en mer avancerad väst som också erbjuder större flexibilitet.

Komplett väst/färdig byggd väst med fickor. Fördel är billig i inköp. Ofta finns denna typ av väst i de vanligaste camo mönstren. Nackdel är att den har en begränsad utbyggnads möjlighet. Möjligheten att göra individuella anpassningar är oftast begränsad till inställningar i storlek för att passa användaren. Vi säljer denna typ av väst som dock inkluderar MOLLE-fäste på ryggpartiet vilken möjliggör en viss utbyggnad t ex med vätskeblåsa.

Stridssele, oftast begränsad utbyggnadsmöjlighet men har stora fördelar i låg vikt, luftig (vilket gör att din kropp andas lättare), ofta rikligt med fickor. Vår modell har t ex inbyggd väska särskilt anpassad för vätskeblåsa.

MOLLE-väst, något dyrare väst men med en oändlig möjlighet av individuella anpassningar. Du kan hänga på allt ifrån hölster till radioficka. Denna grupp västar finns i tyngre sk CIRAS modell till lätta och tunna modeller som tex sk platecarrier. Vi säljer både kompletta västar med fickor eller som plattformar där du får komplettera med fickor efter eget val.

Möjligheterna tar aldrig slut med en Molle-plattform.

Chestrigg, är den minsta och lättaste typ av väst och är en typ av plattform som ofta endast innehåller magasins fickor. Fördel är att västen tillåter maximal rörelsefrihet och smidighet för användaren. Stänger inte inne kroppens värme och passar därför ypperligt till varma sommardagar.

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan