För nybörjaren i Airsoft

Du har ett intresse för att engagera dig i hobbyn Airsoft?!! Välkommen till en mycket dynamisk hobby som innehåller allt från motion, utevistelse, spänning, skytte, samarbete och inte minst ADRENNALIN!

Då är det några saker som du i utrustningsväg behöver!

De flesta börjar med att titta på en bössa. Valet är högst individuellt! Om du skall spela i lag med andra som redan har utrustning så kan det vara en idé att snegla på vad dom har i vapenväg! Det kan vara en fördel i spel att ha ett vapen med samma magasinstyp som medspelarna! Valet av vapen är dock högst personligt och det ska det vara! Försök att inte bli för påverkad utan gör ditt eget personliga val! Till vapnet skall du ha batteri och laddare. Du gör rätt i att välja ett vapen som är lätt att för uppgradering och underhåll. Oftast lönar det sig inte att välja det billigaste alternativet då den typen av vapen ofta kräver att du byter ut fler saker invändigt vid uppgradering. 

För underhållet köper du silikonspray. OBS! köp silikon som är avsedd för soft air guns! Du skall spraya mycket måtligt för underhåll samt dra pipan någon gång då och då (1-3ggr/år).

Förutom vapen behöver du skyddsutrustning. Mask eller glasögon är ett val som skall göras. Dock är det många som köper både och, då man dels inte vill stå utan om något par går sönder, samt att sk nätmask inte immar på regniga och fuktiga speldagar.

Viktigt att tänka på som nybörjare är att respektera det faktum att du innehar ett luftvapen och att iaktaga de bestämmelser som finns angivna i vapenlagen. Du får inte visa vapnet på allmän plats. Därför är en vapenväska, inte bara ur bekvämlighetssynpunkt, ett bra köp!

Som du förstår är det inte mycket som behövs för att börja spela airsoft! Det är faktiskt en sport som är väldigt billig att utöva! En startutrustning kan kosta så lite som ca 2500kr och då har du så god kvalitet att utrustningen kan vara i tio år, ja kanske ännu längre...

Valen du har framför dig är angenäma! Tveka dock inte att höra av dig till oss om du behöver tips eller vägledning!

Återigen, välkommen till en fritid fylld av spänning och äventyr!

 

Det mest Nödvändiga:

AEG (Automatic Electric Gun) – Vi avråder starkt från att köpa begagnat! Du har ingen garanti/service – detta är för den erfarna spelare som kan meka! Du vet aldrig hur ett vapen har behandlats eller vårdats...

Silikonspray (typen för luftvapen)för underhåll – En nödvändig sak men som skall användas sparsamt!

Magasin – Nybörjare klarar sig ofta på två highcap, men läs vår guide om magasin innan du bestämmer dig! AEG levereras vanligtvis med ett eller två highcap.

Batteri – bättre välja två mindre batteri med hög kvalitet än att köpa ett stort som sedan fallerar när du står i spel…

Batteriladdare – helautomatisk!

Mask/skyddsglasögon – om du ej kan köpa båda köp mask! Du lär behöva det när det blir tight spel på små avstånd.

Kulor – utifrån var du spelar och vilken bössa du har. Läs vår guide!

Rekomenderade första inköp är även:

Vapenväska – Det är förbjudet att visa våra AirSoft vapen på allmän plats! Respektera sporten och köp en väska!

Balaklava – Skyddar hals, öron, ansikte och hårbotten!

Handskar – Vi spelar aldrig utan! Även om AirSoft inte gör särskilt ont så gör en träff på fingrarna det.

Halsduk – Skönt med extra skydd runt halsen.

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan